Gratinerade heta räkor (1 portioner)
150 g (1 3/4 dl) Kokt ris (paraboiled)
90 g (ca 30 medelstora) tinade, skalade räkor
5g (1½ tsk) olja
2-3 röda paprikaringar
5 g (1½ tsk) vetemjöl
15 g (1msk) hot chilisås
15 g (1msk) dressing (Lätt salladsdresing, Felix)
20 g (ca 1 1/3 msk) créme fraiche 15%
125 g (1 1/4 dl) lättmjölk
½ tsk curry
½ krm paprikapulver
salt och peppar efter smak
Sätt ugnen på 200 grader.
Mät upp färdigkokt ris, eller koka enligt anvisningarna på paketet.
Strimla paprikan och fräs den tillsammans med olja och curry.
Blanda mjölk och mjöl och häll i kastrullen.
Tillsätt créme fraiche, hot chilisås och dressing.
Smaka av med salt, peppar pch paprikapulver.
Lägg det färdiga riset i en ugnsfast form.
Skala räkorna och lägg dom över riset, slå över såsen och gratinera i mitten av ugnen i 10-15 min. (kan uteslutas)
470 kcal
12,0 g fett
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar