Eftersom i dag va dagen då jag började laga mat efter boken igen så blir det 2 inlägg med mat och mat är ju gott :)
Tanken med recepten är att man lagar ett recept på kvällen( receptet är till 1 portion) gör dubbelsats om man vill ha det till lunch dagen efter.
I kväll blev det Korvstroganoff och ris
150g (1 3/4dl) kokt ris (paraboild)
7g (2tsk) olja
1/4 finhackad gul lök
100g middagskorv 3% (Gröna slaktarn, Tulip)
100g (1dl) lättmjölk
3-5g (1-1½tsk) vetemjöl
45g (2½msk) ketchup
15g (1msk) fraiche 8%
salt och grovmalen svartpeppar
Mät upp färdigkokt ris, eller koka enligt anvisningarna på paketet.
Värm oljan i en teflonpanna och lägg i löken och den strimlade korven.
Blanda under tiden mjölk och mjöl.
Häll blandningen i stekpannan när korven fått färg och tillsätt ketchup och fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
475 kcal
12,3 g fett
Smaklig måltid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar