(1 portion)
225 g (3 medelstora) skalad potatis
50 g (½ dl) lättmjölk
6 g (2 tsk) smörgåsmargarin (MiniLätta 28%)
salt, vitpeppar
(muskot)
4 krm strösocker
15 g (1 msk) créme fraiche 15%
125 g middagskorv 3% (Gröna slaktarn, Tulip)
5 g (3/4 msk) ströbröd
8 g (½ msk) senap
10 g (ca 1½ msk) riven ost 17%
1/4 buljongtärning (kött eller grönsak)
2-3 msk vatten
(1-2 msk klippt persilja)
Sätt ugnen på 225 grader
Skär korven i centimeter skivor men inte ända ner i botten. Bred senap över och mellan korvskivorna.
Strö över ströbröd och riven ost och låt stå i ugnen i ca 20 min.
(jag skippade ströbröd och la lök emellan korvskivorna ist)
Koka upp vatten och smula i buljongtärningen och späd korven ett par ggr.
Koka under tiden potatis och ånga av den när den är färdig.
Tillsätt kryddor, margarin, mjölk, créme fraiche och mosa samman.
Strö över ev persilja
Grundreceptet
437 kcal
10,4 g fett
Dagens grönsak blev vitkålssallad med liten skvätt olja, vatten, salladskrydda samt salt och svartpeppar
Innan läggdags så blev det 200g skalad, skivad kiwi
48 kcal & 0.4 g fett /100g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar