Torsk med ägg & persiljesås
(1 portion)
200g (2½ medelstora) skalade potatisar
125 g tinad torsk
5 g (1½ tsk) olja
1-2 tsk curry
salt
vitpepparkorn (jag använder kryddpeppar korn tycker smaken är mycket godare)
30 g (½) hårdkokt ägg
100 g (1 dl) lättmjölk
3-5 g (1-1½ tsk) vetemjöl
15 g (1 msk) créme fraiche 15%
1 lagerblad
finklippt perslja
Koka potatisen i lätt saltat vatten och passa på att koka ägget så det hinner svalna.
Lägg fisken i en kastrull nästan täckt med vatten, salta, lägg i lagerblad samt vitpeppar/kryddpeppar korn. Koka på svag värme tills den är färdig.
Blanda mjölk och mjöl.
Hetta upp oljan i en kastrull, tillsätt curry och låt fräsa en kort stund.
Häll mjöl blandningen i kastrullen tillsammans med finhackat ägg, créme fraiche och persilja. Smaka av med salt och ev vitpeppar
417 kcal
10,7 g fett
Visst ser det gott ut? :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar