Fiskgratäng med räksås ( 2 portioner)
400g (ca 5 medelstora) skalade potatisar
salt & vitpeppar
4 krm socker
250g tinad torskfilé
300g (3dl) lättmjölk
40g (ca 1dl) pulver (Räksoppa, blåband)
30g (2msk) creme fraiche 15%
20g (1 1/3 msk) smörgåsmargarin (mini lätta 28%)
Sätt ugnen på 225 grader
Dela potatisen i mindre bitar och koka den i lätt saltat vatten tills den är färdig.
Förbered under tiden såsen genom att koka upp 2 deciliter av lättmjölken tillsammans med pulvret. Rör i creme fraiche och ställ åt sidan.
Ånga av potatisen och stöt till önskad konsistens, tillsätt salt, vitpeppar, socker, margarin och resten av mjölken och ställ det åt sidan en stund.
I boken står det att man ska lägga i fisken rå men jag kokade den innan i lite kryddpeppar, la den sen i en ugnsfast form, på med såsen och moset och in i ugnen tills moset fått lite färg.
Lägger man i fisken rå så rekommenderar boken att man ska gratinera i 10-20 min.
467 kcal
10,7 g fett
Mmm, så gott! Detta får bli vår middag nångång i veckan :-)
SvaraRadera