onsdag 25 januari 2012

Kyckling med currysås

180g (2dl) kokt ris (parboiled)
100 g kycklingfilé
7g (2tsk) olja
salt och svartpeppar
10g (1½msk) pulver (currysås, blå band)
15g (1msk) créme fraiche 8%
½ dl kallt vatten
kinesisk soja


Mät upp färdigkokt ris eller koka enligt anvisning på paketet
Skär kycklingfilén i mindre bitar, stek upp i oljan och tillsätt salt och peppar.
Häll vattnet i en kastrull och vispa ner såspulvret.
Låt koka upp och tillsätt fraichen.
Servera med ris och ringla över kinesisk soja.


456 kcal
12,2g fett

Eftersom jag inte gillar att köpa färdigt såspulver så valde jag att göra en currysås utan såspulver.
Tog receptet från en av fiskrätterna i boken :)

Blandade 1½ tsk vetemjöl och blandade det med 1 dl lättmjölk
Tog 1 tsk olja från receptet och hettade upp oljan tillsammans med lagom mängd curry
sen i med mjöl och mjölk blandningen, lät det koka upp tog av kastrullen från plattan ocn klickade i 1 msk créme fraiche 8%

Detta blev resultatet
Sallad bestod av ruccolamix, rivna morötter och ärtor/majs/paprika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar