Snabbt och smidigt tips på lunch
(1 portion)
200g (2dl) lättmjölk
60g ( 1dl) vetemjöl
60g (2) äggvita
1-1½ krm salt
12g (4tsk) olja
30 g sylt (ju högre kvalite desto mer smak)
Blanda samman mjöl och mjölk i en bunke.
Vispa ner äggvitorna och smaka av med salt.
Hetta upp olja ( bred gärna ut med bakpensel) i en stor stekpanna och grädda pannkakorna.
Servera med sylt.
Jag gjorde en ugnspannkaka av smeten ist.
Tog en lagom stor ugnsfast form, tog en bit bakplåtspapper som jag penslade ut hälften av oljan på och la i formen så det täckte en bit upp på kanten av formen. Och sen i med resten av oljan i smeten.
I med smeten i formen och så in i ugnen på 225 grader tills pannkakan va färdig.
Serverade pannkakan med jordgubbssylt och lite riva morötter.
(Jag har gjort pannkakan en gång innan i en form utan bakplåtspapper, men den fastnade så pass att jag förlorade hela botten av pannkakan som inte gick att få bort från botten)
Varför ingen äggula?
SvaraRaderaKran
För att äggulan innehåller onödigt fett
SvaraRadera